Första Apotekets kosmetika-serier

Aco

ACO är en svensk hudvårdsserie som innehåller ett brett urval av produkter för skönhetsvård, hudproblem och personlig hygien. I ACO:s sortiment finns såväl läkemedelspreparat som hudvårdsprodukter. Specialprodukter finns t.ex. för aknehud, ansiktet samt hela kroppen. ACO har också särskilda produkter för imtimhygien samt ACO Baby för de allra minsta.

ACO:s hemsidor

Avene

Aveneprodukternas lugnande effekt på huden baserar sig på hälsokällvatten. Dess läkande effekt på huden har varit känd sedan 1700-talet. Senare har också hudläkarna konstaterat dess verkan. Alla Aveneprodukter tillverkas enligt kvalitetsstandarden ISO 9002. Produkterna är hypoallergena, förorsakar inte pormaskar och är kliniskt testade under övervakning av hudläkare.

Avenes hemsidor

Favora

Favora är en inhemsk hudvårdsserie som även passar känslig hud. I serien finns produkter för vård av både ansiktet och kroppen. Alla använda råvaror är så rena och trygga som möjligt. Färgämnen eller syntetiska dofter används inte alls. Favora innehåller rikligt med vårdande substanser. Särskilt viktigt för välbefinnandet hos känslig hud är en skonsam rengöring och en effektiv tillförsel av fukt och ämnen som skyddar huden. Favoras målsättning är en motståndskraftig hud som är i gott skick och som repar sig bra också efter särskilda påfrestningar.

Favoras hemsidor

Eucerin

Eucerinserien innehåller produkter avsedda för ansiktsvård och för den personliga hygienen samt bassalvor. Alla Eucerinprodukter är kliniskt testade och består främst av hudvårdsprodukter för känslig och särskilt ömtålig hud. I serien finns såväl oparfymerade som svagt parfymerade produkter. De senaste åren har Eucerin även satsat på utvecklingen av bassalvor.

Eucerins hemsidor

Sebamed

Utgångspunkten för hudens kondition och jämvikt är dess naturliga, lätt sura skyddslager, vars pH är 5,5. Sebamed är den första och ursprungliga hudvårdsserien vars pH-värde är detsamma som hos frisk hud. På detta sätt vårdar Sebamed huden genom att bevara dess egen skyddsmekanism. Sebamed som utvecklats i samarbete med hudläkare, innehåller oljor som förhindrar uttorkning av huden och naturliga ämnen som binder fuktigheten. Alla ämnen är undersökta och absolut rena.

Sebameds hemsidor

Vichy

Vichys hudvårdsprodukter förebygger och reparerar fysiologisk obalans i huden såsom uttorkning av hudytan, uppkomst av rynkor och bildande av celluliter i vävnader.Vichy iakttar etiska förfaringssätt, vilket garanterar produkternas trygghet. Produkterna, vilka innehåller källvatten, är hypoallergena och täpper inte till porerna. Produkterna är framställda inom läkemedelsindustrin och har testats på ömtålig hud övervakade av hudläkare.

Vichys hemsidor

Widmer

Louis Widmers hudvårdsprodukter grundar sig på de nyaste kunskaperna inom dermatologin och kännetecknande för preparaten är deras optimala verkan och deras egenskap att tolereras väl av olika hudtyper. Produkterna framställs och utvecklas i Louis Widmers egna laboratorier i intimt samarbete med hudläkare.

Widmers hemsidor