Reseptejä voi uusia myös apteekin kautta

Jos sinulla on reseptejä joita täytyy uusia lääkärikäyntien välissä, voit jättää reseptit apteekkiin uusittavaksi. Muistathan tuoda reseptin uusittavaksi ennen kuin lääkkeet ovat loppuneet, sillä on tärkeää että jatkuvaksi tarkoitettuun lääkehoitoon ei tule keskeytyksiä. Tuotuasi reseptin apteekkiin, otamme yhteyttä lääkäriin puolestanne. Reseptisi on noudettavissa Ensimmäisestä Apteekista seuraavana päivänä klo 15 jälkeen.

Vain osan resepteistä voi uusia apteekin kautta. Esimerkiksi antibioottikuureja lääkärit eivät yleensä uusi potilasta näkemättä. Ota tällaisissa tapauksissa yhteyttä suoraan lääkäriin. Pitkään jatkuvan hoidon onnistumisen kannalta on tärkeää, että käyt lääkärissä säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Lääkkeenvalmistus

Vaalimme apteekissa edelleen myös perinteistä lääkkeenvalmistustaitoa. Apteekin omassa erityisesti lääkkeenvalmistukseen tarkoitetussa tilassa tehdään esimerkiksi liuoksia, voiteita ja lääkejauheita.

Lääkevaihto

Reseptilääke voidaan halutessanne vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääkkeenne kuuluu lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri ole kieltänyt lääkevaihtoa. Mikäli lääkkeenne on vaihdettavissa edullisempaan valmisteeseen ehdotamme lääkevaihtoa aina myös apteekissa. Myös joillakin itsehoitolääkkeillä on edullisempia vaihtoehtoja, joista apteekissa kerromme mielellämme. Lääkkeiden hintavertailu -linkin kautta voitte itse myös tarkistaa löytyykö lääkkeillenne edullisempia vaihtoehtoja.

Suurten lääkekustannusten seuranta

Lääkekustannusten vuotuinen omavastuuraja kalenterivuonna 2014 on 610 euroa. Tämän summan ylityttyä Kela korvaa hankkimiesi lääkkeiden kustannukset kokonaan 1,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen. Maksukaton täytyttyä voimme tehdä sopimuksen, jonka puitteissa apteekki huolehtii valtakirjalla korvausosuuden hakemisesta Kelalta. Lisätietoa: http://www.kela.fi

Lääkkeilläsi voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia

Joillakin lääkkeillä voi olla riski vakavaan yhteisvaikutukseen käyttämäsi muiden lääkkeiden kanssa. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä.

Apteekillamme on käytössä yhteisvaikutusohjelma, jolla asiakkaan lääkitystä voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset, asiakkaan lääkeaineyliherkkyydet ja allergiat.

Keskittämällä lääkeostoksesi Ensimmäiseen Apteekkiin, varmistat lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin kun hankit reseptivapaita tuotteita. Riittävä tieto takaa lääkityksen turvallisuuden. On tärkeää, että itse tiedät mihin vaivaan syöt lääkkeitä ja miten ne vaikuttavat. Jos et ole varma lääkityksesi turvallisuudesta, kysy meiltä – me neuvomme.

Reseptien suoratoimitus

Apteekkimme tiloissa on rauhallisia reseptilääkkeiden suoratoimituspisteitä, joissa voit keskustella lääkehoidostasi kahden kesken farmaseutin tai proviisorin kanssa.